Over Ons

Soul Men bestaat uit trompettist Arjan Stam en gitarist Siebren Zijlstra. Door een spontane jam op een vrijdagochtend ontstond het idee om korte video’s te maken en optredens te doen. Het draait hierbij om de volgende ingrediënten: Groove, spontaniteit, interactie en improvisatie. We spelen vaak uiteenlopende muziek van bekende soul en jazz tot hedendaagse pop.

Arjan Stam

Arjan Stam is als trompettist afgestudeerd aan het Artez Conservatorium waar hij lessen volgde bij o.a. Jan Wessels, Rini Swinkels, Jos Verspagen, Bert Pfeiffer en Angelo Verploegen. In de loop der jaren heeft hij gewerkt met veel bands en artiesten, waaronder JazzArt Orchestra, Millennium Jazz Orchestra, Noordpool Orkest, Trijntje Oosterhuis, John Clayton, Randy Brecker, Ack van Rooyen, Eric Vloeimans en diverse popbands en blazerssecties. Naast sectiewerk vind Arjan het heerlijk om in kleine bezettingen te werken als jazztrompettist.

Siebren Zijlstra

Op 8 jarige leeftijd is Siebren Zijlstra begonnen met klassieke gitaarlessen in Deventer. Op zijn 16e zat hij al in verschillende bandjes en orkesten. Ook speelde hij akoestische gitaar in verschillende zang en gitaar duo’s. Siebren heeft gitaar aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem gestudeerd. Tijdens zijn studie heeft hij o.a. les gehad van Henk van Rossum, Henk van Benthem, Onno Kelk & Jerome Holl. Ook heeft hij op het conservatorium zangles gehad van o.a. Hartog Eysman. Momenteel is Siebren bezig met het opnemen van zijn eigen EP, het spelen in verschillende bands en duo’s en werkzaam als gitaardocent in de omstreken van Deventer en Arnhem.